Segon parèntesi: “Escribo, por lo tanto pienso”.

Aquest senyor és aquell del "Cogito ergo sum". L'he raptat de http://www.casadelibro.com

Perdoneu: us prometia explicar anècdotes i torno a endollar-vos una petita reflexió entre les meves cròniques vietnamites. Però és que m’acaben de trucar per si vull fer una prova per un programa de ràdio que anirà sobre gent a qui li agrada escriure. No us emocioneu, és una prooova, i no és que el Reflexionem-hi s’hagi fet famós sinó que no hi ha com tenir contactes en el món del periodisme!

És curiós perquè tot just ahir coneixia una noia que té un bloc de cuina que ha estat recentment premiat, www.saboresdecolores.com , i que arran del premi un canal de televisió li ha fet un reportatge i tot. Doncs què voleu que us digui, que ( tot i haver anat a cantar davant el Roger de Gràcia) sóc una mica tímida i la idea de xerrar d’un dels meus vicis a la ràdio no m’acaba de fer gaire gràcia. Així que com a bona persona a qui li agrada escriure no he trigat gens a imaginar els temes que podrien sortir en un programa com aquest, i sense voler-ho m’he vist engegant l’ordinador.

– Què és per a tu un escriptor? – Veieu que filosòfica m’he llevat de la migdiada? M’he imaginat fent una conferència amb la que salvaria les pobres ànimes desorientades que vaguen sense fita i, de pas, aconseguiria “la pau al món” (Què passa? He vist fa poc Miss Agente Especial, “vale??”)

– Doncs per a mi és una persona que pensa, que reflexiona sobre les coses, que els dóna voltes. És una persona que va en metro i se li acudeix la manera de relacionar les vies de tren amb la notícia que acaba de llegir al diari. Un escriptor és aquell que quan s’avorreix pensa la continuació del final de la pel·lícula que va veure ahir, o que quan va a la platja se socarrima mentre imagina un conte amb els jubilats que seuen al costat per protagonistes. Quan escriu un text que realment li agrada el llegeix unes mil cinc-centes trenta-tres vegades, canviant cada cop de lloc una coma o una paraula, castrant-ne un paràgraf o parint-ne una nova frase, i a l’intent 1534 encara no n’està satisfet. Quan parla és un desastre, perquè totes les idees li vénen al cap de cop i necessita un boli per posar-hi ordre… així que em disculpo per totes les bajanades que us acabo de dir (i les que diré!) Ja vaig avisar al noi que va contactar amb mi que sóc un desastre parlant en públic! No sé si sé com ha de ser un escriptor… fins avui “nunca m’había preguntao ezo”.

Confiarem que el guió del programa serà més interessant i amè, o ja veig qui serà expulsat de l’acadèmia a la primera prova.

10 comentaris

Filed under Uncategorized

10 responses to “Segon parèntesi: “Escribo, por lo tanto pienso”.

 1. M’agrada això de “Escribo, por lo tanto pienso”.

  Que tinguis molta sort, espero que ens vagis informant de cap on va la teva carrera periodística…

  • Gràcies, però de carrera periodística res, eh! És com pensar que un participiant de “Tengo una pregunta para usted” pot fer carrera!!

   No ho sé, encara m’ho han d’explicar bé, de moment només tinc maldepanxes!

 2. Jaume

  Ah, però és una acadèmia que al final guanyarà qui sigui el millor escriptor de blocs? Bona sort!

  • No, home, això de l’acadèmia m’ho he inventat jo, no és això! És un programa (uuun, no una pila de programes) on hi sortirà gent “a qui li agrada escriure”. No ho sé, repeteixo, encara m’ho han d’explicar bé, però ja tinc cagarrines!!!

   A quina hora es dina a casa, ara? Faig bé si arribo a les 14??

 3. no pateixis, avui en dia qualsevol pot ser escriptor…

  • Sí, aquesta és una altra pregunta…. “escriptor” és qualsevol persona que escriu un text creatiu? O és aquell que es creu que escriu un text creatiu? O és el que ven llibres? O no té res a veure? O és el que és “professional” i cobra per fer-ho?? :S

 4. Jo tinc una proposta a la pregunta “Què és un escriptor”: és algú que dubta tant de tot i necessita tant de temps per endreçar els seus pensaments que fer-ho per escrit és l’única opció possible d’expressar un discurs coherent. Apa, ja ho he dit. I a sobre no sóc escriptora 😦

  • Molt bona explicació!! Et remeto al comentari que li he fet al Pons… vols dir que no ets escriptora perquè no cobres?? O perquè et creus que no ho fas prou bé??? Perquè nena, si tu no ho ets…

 5. Mir,a he anat a Vikipèdia i en allà diuen el següent:
  Un escriptor és una persona que es dedica a la composició literària.
  De forma àmplia, un escriptor és una persona que escriu textos en qualsevol tipus de document, un autor d’obres escrites o impreses que usa l’escriptura per difondre les seves idees o les alienes.
  Per tant, no et preocupis. Tot el que dius en la introducció és més escaient per a un pensador, per a una persona amb imaginació…, ara bé, si després això ho materialitzes mitjançant l’escriptura, potser ja podries dir que ets una escriptora.
  En tot cas, ànims i que vagi molt bé.
  Nota: espero que ja estiguis recuperada de les teves dolències.

  • Psé, em faran fer rehabilitació… però ja puc fer vida normal!

   Estic d’acord, la meva descripció no és gaire encertada per a “escriptor”, ara, a mi em sembla que n’hi ha uns quants per aquí que ens dediquem a “escrure textos en qualsevol tipus de document…” o sigui que som escriptors ni que sigui de forma àmplia!!!

   Jo sempre he dit (no sé per què em vaig liar amb aquesta història d’entrada, va ser el dia que m’ho van dir i em vaig escagarrimar) que un escriptor és una persona que escriu (textos literaris, s’enten!!)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s