Berlusconi Cèsar

L’últim emperador romà és sens dubte Silvio Berlusconi. No té un gran Imperi territorial, però sí un gran poder de control. Com a bon emperador il Cavaliere (que dius, qui es va inventar el sobrenom??) necessita una gran tomba.
 
Sí, sí, ja sé que molts de vosaltres ja sabeu on us enterraran. En el meu cas és més complicat, perquè a casa meva no tenim cap nínxol ja que on hi ha els meus avis enterrats ara és propietat d’altres familiars. De fet el meu desig, contra la voluntat de ma mare, és que m’incinerin i així els meus parents no hagin de mantenir la meva tomba com si fos una propietat més.
 
Però bé, tornant a en Silvio, resulta que el tiu fa vint anys que va pensar que ell es mereixia una gran tomba. No vull dir un panteó familiar bonic amb una estàtua d’un àngel d’aquells que abunden als nostres cementiris. No, no, com a bon emperador el president italià s’ha fet construir un mausoleu a casa seva.
 
Val a dir que això entre els romans era normal. Diu aquest interessantíssim article que entre la gent de pasta “La idea no era construir un gran edificio para garantizar la supervivencia de los difuntos como en Egipto, sino la de hacer visible a los ciudadanos de Roma el poder de cada familia”. Es veu també que els emperadors construiren dos mausoleus imperials per enterrar-se tots juntets.
 

I per què l’últim dels dirigents de Roma havia de ser menys? El tiu va agafar cent tonelades de marbre i a un famós escultor i apa, a construir una tomba basada en la de Tutankamó. A més de fer-se un sarcòfag a l’egípcia, el tiu ha contruit a dins tombes per a la família i nínxols per a 32 dels seus “best friends”, entre ells algun mafiós (cosa que em sembla natural). Diu La Vanguardia: “Los mausoleos no se asocian a gobernantes democráticos modernos, sino a figuras de otra índole: Lenin, Mao, Ho Chi Minh o Kim il Sung”.

I com és aquest sepulcre? Doncs mireu d’imaginar-vos una escultura descomunal i una entrada en plan La vall dels Reis… ben mirat, mireu-vos aquest video i hi podreu entrar! A partir del minut 2 comença el més interessant, al 4 es veu l’entrada al mausoleu.
 
I quina és la reflexió de tot plegat? Els polítics cobren massa.
 

11 comentaris

Filed under Uncategorized

11 responses to “Berlusconi Cèsar

 1. En Berlusconi es mereix un bon panteó per fer recordar a tot el món (i especialment als italians) la seva immensa estupidesa.

 2. primaveradesfred

  Això vol dir que ja pensa a retirar-se de la política? ^^

 3. Jaume

  La democràcia és un sistema perfecte? Non mi fate ridere.

 4. Per mi ja el pot anar provant, no sigui que després hi trobi algun defecte.

  En definitiva no arriba ni a tirà, ni a emperador….és un cutre.

  Bones festes i fins molt aviat.

 5. A mi és que em recorda més en Nerón… per allò de la lucidesa, el seny, el saber estar…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s