Tinc pipi!

Si viatgeu a Anglaterra, per exemple, i a mitja passejada per les muralles de York expresseu el sentiment del títol només caldrà que busqueu al mapa, o a als cartells del carrer, quins lavabos públics teniu més a la vora. Quan hi arribeu entreu, buideu i continueu feliços la visita.

A Barcelona, en canvi, si teniu necessitat d’anar al lavabo ho tindreu complicat. Us recomano que aneu a algun centre comercial si és de dia, i de nit que entreu en un bar que tingui terrassa, i si algú s’emprenya amenaceu de fer el riu a la porta del local! L’alcalde i els mitjans de comunicació es queixen que la gent fa les seves necessitats a la via pública, que hi ha carrerons preciosos amb perfum d’orina i que els contenidors i cotxes es converteixen en llocs ideals per anar pixar, però a ningú se li ha acudit una solució. L’única cosa que saben dir els meus alcaldes és això, “De casa s’ha de sortir pixat…”.

Però potser m’equivoco i sí que n’hi ha de lavabos públics a Barcelona. Vaig al web de l’Ajuntament, entro a BCNeta (Barcelona ciutat neta) perquè suposo que allà hi diran alguna cosa. Doncs no, molt de reciclatge, molt de recollida selectiva, de trastos vells i de sacs de runa però de poder pixar al carrer res. Busco a l’apartat de civisme i clico a “com puc millorar el meu civisme”, però res, parlen d’olis usats i d’escombrar la vorera, però d’on he d’anar a fer el riu res de res. Busco al cercador del web “lavabos públics” a veure si tinc més sort i sembla que sí, hi ha 356 documents que en parlen. El primer és del 2005 i diu que s’ha iniciat la instal·lació de lavabos públics a diversos espais de Ciutat Vella. Busco si això que diu és veritat i ensopego amb un vídeo de la televisió de Ciutat Vella on es comenta l’assumpte. No sé ni com, després trobo allò que buscava: un mapa d’urinaris públics (ah, és que en deien així).

Doncs vaja, no sabia que existien aquests “urinaris”. Suposo que no estaran oberts tot el dia i que molts estaran en males condicions, però no vull ser pessimista, només fer una recomanació: potser en comptes de posar banderoles al carrer on t’expliquen on no pots fer pipi seria millor que ens repartissin mapes on s’indiqui on és que sí que ho podem fer. Jo deixaria d’entrar corrents i sortir sense compra al Corte Inglés.

9 comentaris

Filed under Uncategorized

9 responses to “Tinc pipi!

 1. Uauh, que fort en Clos! Però que divertits que esteu al teu poble amb aquests alcaldes tan… especials que ensopegueu.

  Ja és ben curiós que dediquin més energies a dir què no es pot fer que no pas a indicar on sí es pot fer.

  No vull ser malpensada, però: si els ciutadans fan el pipí al carrer són una colla de porcs i si posen urinaris costa calerons mantenir-los. Ergo “marranots, que sou una colla de marranots!” (polítics!)

 2. tota la raó!!! A París n’hi han molts “urinaris públics” i no han de tenir París folrada de cartells pel civisme. És una molt bona proposta, intel·ligent i útil. Tant de bo algú de l’ajuntament es passes pel teu blog. Si no, sempre queda fer una proposta al web (que serà degudament enviada a la paperera de l’ordinador de l’Hereu)

  • Doncs llavors em sembla que passo. Potser si me’l trobo un dia pel carrer li crido “Senyor, vostpe que és l’alcalde, em podria indicar on són els urinaris públics més pròxims” i potser m’animo i li dic “i si em vénen ganes d’una altra cosa…podré fer-ho en un urinari? Perquè després de veure-li la cara m’ha agafat un mal de panxa que…”

 3. Molt bona idea!

  És tant cert com senzill el que dius. Menys multes i anuncis a la tele i més inversió en urinaris públics.

  Quant ens manca per tenir una ciutat com cal!

  I això perquè no ho han pensat els que tenen aquesta responsabilitat i/o es dediquen als espais públics? Oportunitat? Inversió?

 4. Alguna cosa em diu que no hi ha massa interès en cap tema que no doni peles, si els urinaris donessin més diners que les multes en tindríem un a cada cantonada.

  Respecte el “sentit social” dels ajuntaments queda clar que és una cosa en vies d’extinció.

  Salut i a sortir de casa pixat, per si un cas…

  • Hola Miki! És un honor tenir-te per aquí!

   Podrien finançar-los amb les multes, estaria bé fer un lavabo per cada foto amb flash que fan als cotxes a les rondes…imagina’t! Cada dia l’alcalde hauria d’innaugurar-ne algun o altre!

   • Ben vist, sovint de nit, crec que soc a un concert de Slayer al passar per determinats llocs amb el cotxe.

    Si et sembla un “honor” la meva visita, a mi em fa una certa vergonya no haver-te conegut abans. Tens un client nou, m’agrada molt el teu blog i passaré sovint per casa teva.

    Salut company!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s