Bienvenidos al nooorte!

No sé si l’haureu vista, però hi ha una pel·lícula que es titula igual, però sense tanta “o”. Va dels prejudicis que té la majoria de la societat francesa cap a la gent del nord, una colla de borratxos desagradables que no saben parlar i que a sobre aguanten un clima semblant al de l’Antàrtida.

Aquest cap de setmana he anat a Granada, petrirecomanació: veure l’Alhambra i el barrri d’Albaycín, ohh!! Com que vam creuar un trosset de globus cap al sud, a terres molt més càlides, sense voler-ho ens vam convertir en gent rara del nooord.
Conversa en un taxi (més o menys, sobretot les parts traumàtiques):
– Ustedes son del norte, no? – pregunta el taxista.
– Sí, somos de Barcelona.
– Ah, allí dónde está el Montilla.
– Ui, sí, pero los políticos… hacen muy mal – diu mon pare.
– Allí hay gente que no entiende el castellano.
– Nooo, es al revés, mire, yo soy profesora de catalán y tengo alumnos nacidos en Catalunya que no hablan catalán, sólo castellano -dic jo, i els altres m’ajuden- Es más bién al revés. Lo que pasa es que los políticos dicen muchas mentiras – i mon pare hi posa la cirereta- y España no le tiene mucho afecto a Catalunya.
– Por algo será. Los catalanes se llevan todo nuestro dinero. Franco sólo creó indústria en Catalunya, y al resto nos dejó – em costa respirar, cuánto faltaaa???- Tuvimos que ir a trabajar a Catalunya, si no, habríamos ido a Alemania, o así, y ya está – quin pecat! Van haver de quedar-se a Catalunya per obligació podent anar fins a Alemanyaaa!
– Sí, pero se los trató bién, eh!
– A algunos sí, a algunos no.
El proper taxi que vam agafar tots vam pactar el següent: només parlar del temps.
He de dir, en defensa de la resta de granadins que no vam tenir problemes amb ningú més. Jo proposo que tal com fa el protagonista de la pel·lícula vinguin a viure una temporadeta amb nosaltres. A veure què passa. Que siguin tots benvinguts al nord.

“Yo soy del sur, tu eres del norte, no hablamos el mismo idioma pero haremos que no importe..” http://www.youtube.com/watch?v=P0j86OQZk_E

3 comentaris

Filed under Uncategorized

3 responses to “Bienvenidos al nooorte!

  1. Ai, Marieta!Pensava feia moltsdies que no entrava, però veig que no m'havia perdut res :). Ostres tu, veig que vas estar divertida annt amb taxi… ejejje.Ah! No he vist la pel·li, per variar.Petonets gupai!Sandra

  2. Jooo, Sandreta, és que he fet dos escrits i els he llençat a la paperera perquè no m'agradaven…un era sobre els vehicles oficials i l'altre ja no me'n recordo, però eren molt cutres…!! És que estem a final de curs, no tinc temps per pensar que no tinc temps per pensaaaar! MUAKS, paciència, algun dia tindré una idea! Gràcies per fer augmentar el nombre de visites!!

  3. De res Marieta! Tan de bo jo no tingués temps per pensar tampoc, però en tinc massa i ot…. :S. Petonets!Sandra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s