Ningú no és perfecte

No sabem explicar per què ens agrada una cançó, de vegades és el so, de vegades el ritme, de vegades la melodia enganxosa, de vegades és la lletra que és tan maca, de vegades el cantant té tan bona veu, de vegades és que ens recorda alguna cosa. Però mai exigim a una cançó que tot sigui perfecte. De vegades passa que una cançó ho té tot, però això no impedeix que ens agradin les cançons més normaletes, de vegades, una barbaritat.
D’una novel·la ens pot agradar com s’han elaborat els personatges, o com s’ha emprat el llenguatge, o trobar algun element original, o que sigui intrigant, o que la història ens sigui propera, o el tema ens interessi, o que tot plegat sigui una obra d’art on tots els ingredients formin un delicatessen propi del Ferran Adrià. Però això passa poques vegades i no exigim a totes les novel·les que ens deixin el paladar impressionat de per vida, cadascuna t’aporta un sabor diferent, i això no vol dir que no ens pugui enamorar una novel·la normaleta, de vegades, tant com per llegir-la mil vegades.
Ara, al cinema tot ha de ser perfecte. Els actors han de ser bons, l’argument interessant, la banda sonora destacable, el diàleg brillant, les imatges impactants, el guió original i per suposat no ha de recordar cap altra pel·lícula abans vista. Shakespeare pot copiar els clàssics per escriure les seves obres perquè utilitza la llengua i els girs argumentals com ningú, el Sabina pot permetre’s que una cançó sigui pastada a una altra perquè les seves lletres són úniques, els nostres estimats cantants catalans poden fer galls a l’escenari perquè aquelles cançons ja són més nostres que seves i de tant en tant podem permetre’ns un Código da Vinci perquè així augmentem tant el nombre de lectors com el de llibres venuts. Però al cinema, la seu del saber de l’homo seculus XXI, tot ha de ser perfecte.
I llavors ens apareix Avatar als cinemes, una pel·lícula amb bons actors, amb un escenari original i bellíssim, que està increïblement ben feta, amb una reflexió moral de fons que aposta pel respecte de les cultures i natura alhora, que critica descaradament les guerres amb interessos, que juga amb la realitat i el somni com ho havia fet abans Calderón de la Barca, que té uns diàlegs prou bons, que combina acció, intriga, humor i amor, que et distreu, que et fa sortit del cinema amb els pèls de punta i unes ganes boges d’haver nascut en un altre planeta… i què se’n diu? Quina és la crítica? Que no és perfecta.
(Doncs a mi m’agrada, vale??)
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Marc, dedicat. Si passes per aquí digues hola!

5 comentaris

Filed under Uncategorized

5 responses to “Ningú no és perfecte

  1. Segueixo dient que em fa mandra anar a veure-la haha Però suposo que acabaré caient, ni que sigui fent una visita al videoclub

  2. Tot s'ha de criticar: la cançó, la novel·la, el veí… A mi em molesta igual una cançó amb mala lletra, que una pel·li amb un final cutrenc.I Andreueta, o vas a veure Avatar al cinema i amb 3d o ja no cal que la miris mai. Per tant, grata't la butxaca i cap a la sala!

  3. 🙂 Marconiiii! Quina il·lu tenir comentaris teus!! Sabia que el primer seria Hola, hehe. Jo també crec que tot es pot criticar però això no vol dir que les coses amb defectes no puguin ser boníssimes!I sí, el meu comentari per a tu, Andreu, és que o ara o mai. És una pel·lícula per veure al cinema!!!

  4. Hola!Primer de tot ja he llegit la resposta al meu comntari i també l'entrada… millor no segueixis criticant, eh? pixapina! Jajajja! Sempre m'ha agradat dir-te així Marieta! :P! Però saps que és amb molt de carinyo, eh?En segon lloc, jo tampoc he vist avatar, però és que fa mil anys que no vaig a cine. Ho intento, però mai trobo el moment… I mira que d'aquesta pel·li n'he sentit a parlar i sempre molt bé, però ni així!Un petó enorme!Sandra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s