Que la vida es un sueño y los sueños son

Que la vida es un sueño y los sueños son - Agafem una obra fantàstica i el primer que en veiem és la forma. La caputxeta, el llop que parla, l’àvia. Traiem la primera capa i en veiem alguna cosa més? No confiar en desconeguts. Separem una segona capa: tenir cura de la gent gran. Una capa més: fer cas als pares. Agafem un altre producte: El Senyor dels Anells (sé que sóc pesada, us foteu). Li traiem la primera capa: una obra sobre el bé i el mal. La segona: una novel•la de personatges. La tercera: una història sobre l’esperança. Una quarta: sobre l’Amistat, la responsabilitat, l’amor. Ara imagineu que la mama us explica a la nit un conte sobre una nena que viu a Barcelona i sempre fa molt de cas als pares. Imagineu que llegiu una novel•la sobre el bé, el mal, l’esperança i l’amistat d’un grup de gent a Anglaterra. La diferència rau en què en el primer cas la substància s’amaga rere un decorat romàntic. Que el lector ha de fer l’esforç de veure-hi més enllà de nans, llops i mags i arribar al veritable significat de tot plegat. I si el decorat és bonic, perfecte, no? Perquè la fantasia amaga una realitat, ben real. I si encara no em creieu rellegiu Calderón de la Barca, i si encara no us he convençut mireu Big Fish (i ploreu). - Fotolog

Agafem una obra fantàstica i el primer que en veiem és la forma. La caputxeta, el llop que parla, l’’àvia. Traiem la primera capa i en veiem alguna cosa més? No confiar en desconeguts. Separem una segona capa: tenir cura de la gent gran. Una capa més: fer cas als pares.

Agafem un altre producte: El Senyor dels Anells (sé que sóc pesada, us foteu). Li traiem la primera capa: una obra sobre el bé i el mal. La segona: una novel·•la de personatges. La tercera: una història sobre l’’esperança. Una quarta: sobre l’’amistat, la responsabilitat, l’’amor.

Ara imagineu que la mama us explica a la nit un conte sobre una nena que viu a Barcelona i sempre fa molt de cas als pares. Imagineu que llegiu una novel·•la sobre el bé, el mal, l’’esperança i l’’amistat d’’un grup de gent a Anglaterra.

La diferència és que en el primer cas la substància s’’amaga rere un decorat romàntic. Que el lector ha de fer l’’esforç de veure-hi més enllà de nans, llops i mags i arribar al veritable significat de tot plegat. I si el decorat és bonic, perfecte, no?

Perquè la fantasia amaga una realitat, ben real. I si encara no em creieu rellegiu Calderón de la Barca, i si encara no us he convençut mireu Big Fish (i ploreu).

el 19 junio 2008

1 comentari

Filed under Uncategorized

One response to “Que la vida es un sueño y los sueños son

 1. Stel_ada el 20/06/2008

  xDD

  El llibre de visites hauria de dir: Escrigui els seus comentaris, senyora Miret.

  M’ha fet gràcia això de la febre de l’or… Si un dia vinc a veure’t al taller, serà qüestió de revisar les engrunes que us cauen a terra!

  I en Branchi va rebre totes les valoracions pendents la matinada de dijous, a un quart de quatre. Em va pressionar amb un correu hores abans recordant-m’ho ¬¬

  I no em va tocar el viatge a l’Alguer, però sí un llibre de verbs! haha
  (i el toxto del Manual d’estil també va raure a les meves mans… L’afortunada ja el tenia i va fer revenda :P)
  Taterp el 20/06/2008

  Tot bé, ara a estudiar per poesia del XX i c’est fini fins el dia 1 de setembre!

  Salut!

  Sandra
  Stel_ada el 19/06/2008

  Jo amb Big Fish no vaig plorar! Però em va agradar prou.

  http://dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=guapo&operEntrada=0

  😉
  Aranel_eowyn el 19/06/2008

  FELICITEU-ME, he aconseguit foto d’internet, estic progressant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s